Muffinsen:
2 ägg
225 gr socker (2,7dl)
25 gr kakao (4msk)
100 gr smör/margarin
100 gr vetemjöl (1,7 dl)
5 gr vaniljsocker (0,5 msk)
1 krm salt
Toppingen:
50 gr grädde (0,5 dl)
50 gr mörk choklad hackad
10 gr O´boypulver (1msk)
15 gr smör/margarin
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och socker luftigt.
Smält smöret och rör ned vaniljsocker, salt samt kakao till en slät smet.
Blanda i smörblandningen i äggvispet och vänd sedan ned mjölet försikigt.
Fördela i bullformar eller stora muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15 min.
Låt svalna.
Toppingen: Koka upp grädden och rör ned övriga ingredienser till en slät och blank smet.
Fördela toppingen över de avsvalnade muffinsen, ät & njut.